Fagseminar 2021

09:00-15:00, 27 oktober 2021
Velkommen til Prognosesenterets årlige fagseminar, onsdag 27. oktober.
Påmelding, program og praktisk informasjon her
Av: Bjørn-Erik Øye Publisert:

Norge er tilbake som Europas superoptimister og troner igjen på førsteplassen på europeisk CCI-rangering. Dette er godt nytt for den norske BAE-næringen som nå står foran viktige utfordringer og veivalg i tiden fremover. På kort sikt opplever vi nå sterk byggekostnadsvekst, strømprissjokk og renteheving. I et lenger perspektiv får vi håpe at dagens optimisme holder seg slik at vi kan få til optimale løsninger på de utfordringene som nå kommer på rekke og rad.

 

På fagseminaret 27. oktober setter vi ekstra fokus på de store utfordringene for norsk økonomi står overfor i årene som kommer.

  • Norge skal nå begynne å levere i henhold til de klima- og bærekraftavtalene vi har inngått. Samtidig ligger det an til store omstillinger i vår olje- og gassøkonomi. Lar det seg gjøre å fase ut oljesektoren og samtidig fase inn en bærekraftig klima- og miljøsatsing uten av andre deler av økonomien blir for skadelidende?
  • Vi vet allerede nå at det ikke vil være mulig å levere etter klima- og miljømålene uten at BAE-sektoren blir sterkt involvert. Disse næringene har klart seg rimelig bra så langt under koronapandemien, men nå står både nye utfordringer og muligheter i kø.
  • Fritidsbyggmarkedet og ROT-markedene suser av gårde og slår alle rekorder. Er disse trendene kun koronarelatert, eller ser vi nå varig høye nivåer i disse sektorene?
  • Norske anleggsinvesteringer har de siste årene ligget på verdenstoppen målt per innbygger. Prosjektene står fortsatt i kø – vil investeringsviljen fortsette på rekordnivåer?
  • I år vil vi også dykke inn i transaksjonsmarkedet. Aktiviteten her speiler investorenes forventninger til eiendomsmarkedet fremover – og dermed også fremtidig aktivitet både på nybygg og rehabilitering. Akkurat nå ser interessen for eiendomsinvesteringer ut til å nå rekordnivåer, både hva angår antall transaksjoner samt tilhørende verdier. Kan dette fortsette?
  • Som alltid vil vi også presentere ferske prognoser for bygg- og anleggsmarkedet frem mot 2023.

I år arranger vi både fysisk og digitalt seminar. Seminaret vil foregå på Sjølyst Møtesenter i Drammensveien 165, kl. 09:00–15:00 (kaffe og registrering fra 08:30). Sjølyst møtesenter ligger sentralt på Skøyen, kun 200 m gangavstand til Skøyen stasjon med flytog, taxi, buss-, trikk- og togforbindelser.

Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev