Betraktninger: Fra offentlig til privat virksomhet

Fra lærer til markedskonsulent

Med kombinasjonen befalsutdannelse fra Hæren og klasseromsledelse fra læreryrket, blir man vant til å håndtere stress og uoversiktlige situasjoner i hverdagen. Oppstart i en helt ny type jobb førte likevel til unormalt høy hvilepuls og følelsen av mangel på kontroll så og si hele tiden den første uken.

Av: Joakim Amundsen Publisert: Emnekategorier: markedskonsulent nyansatt Prognosesenteret

Under jobbintervjuet:

De: «Har du noen form for salgserfaring?»

Jeg: «Neeei …» (dro på det og tenkte så det knakte)
– «Nei, det har jeg ikke, men i jobben som ungdomsskolelærer må man jo i grunn selge undervisningsopplegget sitt hver dag, hver bidige time. Og det kreves til tider en god del innsalg for å «vekke» elevene (kundene) sine. «Kundegruppen» på en ungdomsskole kan enkelte ganger være demotiverte og lite mottagelige, og da jeg enda har til gode å miste kontroll på noen av mine undervisningstimer, er vel det en god indikator på at innsalgene mine fungerer?!»

Nye rutiner, nye systemer, nye mennesker, nye oppgaver, nye begreper, ny kleskodeks, alt var nytt! Og gnagsår. Ungdomsskolelærere går ikke i dress og pensko!

Den aller første arbeidsdagen ble jeg presentert for en tettpakket ukeplan, spekket med informasjon om ulike spesialområder, fra meget kompetente og profesjonelle mennesker.
På en håndvending gikk jeg fra å være selvsikker og trygg i lederrollen som befal og i undervisningsrollen som lærer, til å føle meg som den mest usikre eleven i rommet.
«Hodet så vidt over vannet» ble en lett gjenkjennelig følelse opptil flere ganger den første uken.

 

Men for et solid og bra nyansatt-opplegg! Til tider «information overload», men jeg foretrekker for mye informasjon kontra ingen informasjon når som helst. Som nyansatt gjelder ikke prinsippet «less is more».

 

Den første uken var spekket med lærerike foredrag, konjunkturfrokost på Hotel Continental, diverse spennende kundemøter, og egen presentasjon av «kundecase». Spennende og krevende dager har gitt meg energi og motivasjon til virkelig å stå på for å lære meg det som kreves for å fungere i min nye stilling.

 

Med litt over to måneder i ny jobb har hvilepulsen normalisert seg, og penskoene har sluttet å gi meg gnagsår. Jeg har fått bedre oversikt over selskapet og alle rapportene, og stressnivået er ikke lenger ubehagelig. Rutiner begynner å falle på plass og pulten ser ikke ubrukt ut lengere. Jeg gleder meg til å ta fatt på den spennende fortsettelsen som markedskonsulent i Prognosesenteret AS.

Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev