Hytte fortsatt i fokus

Nordmenn + hytte = sant! Prognosesenterets ferske undersøkelse av hyttemarkedet viser at ca. 90 000 husstander planlegger å kjøpe fritidsbolig i Norge de neste 12 månedene. Sett i lys av at det i fjor ble omsatt eller byttet eier på, i underkant av 26 500 fritidsboliger (hvilket er mer enn 1 500 flere enn året før), kan det ligge an til heftige budrunder på enkelte av hyttesalgene i år også.
Av: Kåre Elnan Publisert: Emnekategorier: hytte hyttekjøpere hyttemarkedet påske

Etterspørselen er stor, og det er omtrent like mange som leter etter hytte på fjellet som ved sjøen, mens hyttene i innlandet, i skogen, er noe mindre etterspurt.

 

Jakten på drømmehytta starter for mange på finn.

 

Kilde: Prognosesenteret AS
Kilde: Prognosesenteret AS

I uken før påske var det omtrent 3 500 hytter til salgs på finn, hvorav 2 av 3 på fjellet, litt mer enn 2 av 10 ved sjøen og resten i innlandet. Dette tyder på at etterspørselen etter hytter ved sjøen, er langt større enn tilbudet.

 

Hyttedrømmen er i overkant av 84 kvadratmeter stor, hvilket stemmer godt med de hyttene som ligger på finn – i gjennomsnitt. Bare 5% av hyttekjøperne svarer at de vil ha en hytte som er mindre enn 50 kvadratmeter, mens nesten en femtedel av hyttene til salg er på denne størrelsen. Nesten 4 av 10 hyttekjøpere svarer at de vil ha en hytte som er 100 kvadratmeter eller større, mens omtrent en fjerdedel av hyttene til salgs er så store. En overvekt av små hytter til salgs i markedet, sammenlignet med hva hyttekjøperne vil ha, kan tyde på at det vil være gode tider for lokale håndverkere som jobber med å rehabilitere og bygge på gamle eksisterende hytter.

 

Hytte og oppussing

Apropos oppussing og rehabilitering, nesten 4 av 10 hytteeiere svarer at de har pusset opp eller rehabilitert egen hytte i løpet av det siste året. Legger vi til grunn at hytteeierne har kontroll på hvor mye penger de har brukt på denne typen arbeider, snakker vi om nesten 10 mrd. kroner som brukes på oppussings- og rehabiliteringsarbeider på eksisterende hytter.

 

I gjennomsnitt planlegger man å betale i underkant av 2 millioner kroner ved kjøp av hytte. Til denne prisen har man mulighet til å kjøpe omtrent halvparten av hyttene som ligger til salgs nå, mens litt over halvparten av hyttene ligger til salgs med en prisantydning på 2 millioner eller mer. I underkant av 1 av 10 planlegger å betale 4 millioner eller mer ved kjøp av hytte, hvilket overensstemmer godt med andelen hytter til salgs i dette prisleiet.

 

Avslutningsvis og som et lite apropos. Skulle du sitte med 7,7 milliarder kroner ekstra, så er det mulig å kjøpe mesteparten av hyttene som ligger på finn.no for øyeblikket, omtrent 3 500 hytter.

 

Lykke til og god hyttejakt!

Filtrering

Relaterte blogginnlegg

Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev